Stempel- en verzorgingsposten

Tijdens de ontdekkingswandeltocht zijn verschillende stempel- en verzorgingsposten ingericht. Bekijk op de routepagina welke stempelposten op de route liggen. Zie hieronder voor inhoudelijke informatie over de stempelposten.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van de Expeditie. Je komt hier alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. De 10 km en de 26 km Duin en Polder passeren deze post.

Regthuysplein

Het vermoeden bestaat dat op de plaats van het historische Regthuys aan het Regthuysplein in Uitgeest in de middeleeuwen al een Rechthuis heeft gestaan. Alle routes, met uitzondering van de 10 km, gaan langs deze post.

Kasteel Assumburg

Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt het prachtige kasteel Assumburg. De Expeditie leidt je door de unieke in Franse classicistische stijl aangelegde kasteeltuin. De deelnemers van de Oer-IJ Expeditie van 21 km, 28 km en 33 km Stelling Amsterdam passeren deze post.

Fort aan Den Ham

Het Oer-IJ-gebied is bekend om de prachtige historische locaties die te maken hebben met de Stelling van Amsterdam. Tijdens de langste expeditietocht van 33 km Stelling Amsterdam maak je kennis met de forten aan de Ham en bij Krommeniedijk en wandel je langs inundatiekades en damsluisjes

Kruisberg

Nieuw dit jaar is de stempelpost bij de Kruisberg. Door het toevoegen van een extra lus door het duingebied van PWN krijgt de 28 km en 33 km route een extra stempelpost op de route. Na een mooi stuk route door de duinen en afwisselend bosgebied krijg je hier een lekkere versnapering. Daarna vervolg je je route door het Noord-Hollands Duinreservaat en wie weet kom je onderweg nog grazende Schotse Hooglanders tegen.