Goede doel

De Oer-IJ Expeditie zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel van de 5e editie is Stichting Oer-IJ. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting.

Stichting Oer-IJ

Een groep betrokken burgers uit de regio vindt het belangrijk dat zorgvuldig met die buitenruimte wordt omgesprongen en heeft de Stichting Oer-IJ opgericht om zich daarvoor in te zetten. Om dat doel te bereiken worden diverse activiteiten georganiseerd. De bewoners kunnen lezingen bijwonen, deelnemen aan excursies, routes fietsen of meedoen aan wandelingen met een van onze gidsen. Zo leren ze het landschap ‘lezen’ en ontdekken ze de verborgen schatten in hun eigen woonomgeving. Nooit geweten dat het zo interessant was, horen ze vaak van enthousiaste deelnemers.

Stichting Oer-IJ maakt plannen voor een betere ontsluiting van het Oer-IJ gebied door meer wandel- en fietsroutes te (laten) realiseren en werkt aan een educatieproject om op alle basisscholen in de regio de leerlingen op een aansprekende manier te informeren over de geschiedenis van het landschap in hun eigen woonomgeving.