Nieuwe routes!

Tijdens de tweede editie van de Oer-IJ Expeditie worden de wandelaars getrakteerd! Niet alleen op een prachtige wandeltocht in een landschap boordevol geschiedenis, maar ook op nieuwe routes met een vernieuwd thema! Waar deelnemers vorig jaar 4 routes konden wandelen, zijn dit er voor de editie van 2018 maar liefst 5. Er kan gekozen worden uit afstanden van 10 km, 16 km, 21 km en twee routes van 26 km. Elke route laat jou op unieke wijze kennis maken met het Oer-IJ gebied in een echte ontdekkingswandeltocht. Vorig jaar was de eerste editie met 2.500 wandelaars uitverkocht. Om deze reden kunnen er dit jaar 1.000 extra deelnemers meewandelen op Hemelvaartsdag! 

De routes starten bij het Huis van Hilde in Castricum om vervolgens het Oer-IJ gebied in te trekken. De routes zijn onder andere uitgezet over het land van Hilde, Uitgeest, Castricum, Krommenie en Heemskerk. Elke afstand heeft zijn eigen karakter. Zo is de 10 km route een ├ęchte avontuurlijke familieroute dwars door de duinen en bossen van Castricum. Ook wordt het bezoekerscentrum PWN de Hoep en het landgoed Duin en Bosch gepasseerd. Ontdek samen met jouw familie wat voor mooie plekken hier te zien zijn!

Tijdens de 16 km route over het land van Hilde kom je een gevarieerd landschap tegen wat al lang geleden werd bewoond. De route van 21 km biedt veel geschiedenis. Tijdens de route kom je langs Park Assumburg waar in de 13e eeuw een kasteel stond. Voor de fanatieke wandelaar zijn er twee routes van 26 km. Verscholen in het landschap laat de 26 km route Stelling Amsterdam de forten uit de Stelling van Amsterdam zien, een monument dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De 26 km route Polder en Duin is gloednieuw en voert als enige route door zowel de duinen als de polder. Het eerste deel van de route loopt door de bossen van Castricum en het tweede deel door de Castricummerpolder, het mondingsgebied van het Oer-IJ gebied. 

De finish van de routes is, net als de start, bij het Huis van Hilde.