• Nieuws
  • Wandelevenement Oer-IJ Expeditie bijna uitverkocht

Wandelevenement Oer-IJ Expeditie bijna uitverkocht

Inschrijven kan nog tot 30 april 

Over ruim een maand wordt het startsein gegeven voor de tweede editie van de Oer-IJ Expeditie, die wordt gehouden op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. Voor dit prachtige evenement door de natuur van Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Krommenie kan worden gekozen uit maar liefst vijf routes. Inmiddels gaat de teller over de 3.500 deelnemers heen. Wie mee wilt doen, moet er dus snel bij zijn!

Populaire route
De eerste afstand die het snelst vol raakt is de 10 km, ook wel de familieroute genoemd. Vorig jaar zag de organisatie, Le Champion, bij de kortste afstand veel gezinnen met opa’s, oma’s, vaders, moeders en jonge kinderen. Velen vonden het erg interessant om de geschiedenis op een andere manier te bekijken, dan de kinderen nu in de schoolboeken doen. Ook zijn er al veel inschrijvingen binnen gekomen voor de 16 km. Deze route gaat dwars door de Castricummerpolder, het mondingsgebied van het Oer-IJ. Voor beide routes zijn nog maar enkele startbewijzen beschikbaar. 

Thema
Waar het thema van de eerste editie van de Oer-IJ Expeditie vorig jaar bekend werd gemaakt, blijft het dit jaar een verrassing. Wandelaars weten pas op de dag van het evenement wat het thema van deze tweede editie is. Op Facebook en in de nieuwsbrieven worden wel hints gegeven, maar op de dag zelf wordt pas duidelijk wat het thema dit jaar is.

De Oer-IJ Expeditie is niet alleen een sportief evenement, maar voor de wandelaars ook een aparte belevenis door de aandacht die onderweg wordt besteed aan de historie van het gebied. Langs de routes staan gidsen op plekken waar iets bijzonder over valt te vertellen, door professionele acteurs wordt op een verrassende manier de geschiedenis nagespeeld en de routes brengen wandelaars op plekken waar ze anders niet kunnen komen.

Inschrijven
Wie wil mee doen aan deze tweede editie van de Oer-IJ Expeditie, moet er snel bij zijn. Startbewijzen gaan snel! Inschrijven voor de 2e editie kan t/m 30 april op www.oerijexpeditie.nl.