Stempel- en verzorgingsposten

Tijdens de ontdekkingswandeltocht zijn verschillende stempel- en verzorgingsposten ingericht. Bekijk op de routepagina welke stempelposten op de route liggen. Zie hieronder voor inhoudelijke informatie over de stempelposten.


Regthuysplein

Het vermoeden bestaat dat op de plaats van het historische Regthuys aan het Regthuysplein in Uitgeest in de middeleeuwen al een Rechthuis heeft gestaan. Alle routes, met uitzondering van de 11 km, gaan langs deze post.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep ligt op een van de mooiste plekken van de expeditie. Je komt hier alles te weten over de productie van drinkwater en de natuur in de Noord-Hollandse duinen. Wandelaars van de 11 km kunnen genieten van deze unieke plek.


Kasteel Assumburg

Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt het prachtige kasteel Assumburg. De Expeditie leidt je door de unieke in Franse classicistische stijl aangelegde kasteeltuin. De deelnemers aan de 22 en de 31 km passeren deze post.

Kerkmeer

Aan de rand van de westelijk strandwal in Akersloot ligt het Kerkmeer. Dit meer was oorspronkelijk een moerasmeertje. Een heerlijk plek om even tot rust te komen en te genieten van het mooie uitzicht. De 26 en 32 km komen langs deze post.

't Hoorntje

Bij 't Hoorntje ben je op het juiste adres voor een boel gezelligheid en gastvrijheid. De voormalige boedrij midden in Akersloot dient nu als horeca- en recreatiebedrijf. Alle wandelaars aan de 25 & 31 km ontvangen hier een stempel en kunnen de voeten even laten rusten. 


Noordermaatweg

Wandelaars van de 16, 22, 25 en 31 km komen langs stempelpost de Noordermaatweg. Laat hier even de benen rusten en geniet van de prachtige natuur. Voor de 16 en 22 km route wandel je na de Noordermaatweg nog 5 km tot die welverdiende finish.