Stempel- en verzorgingsposten

Tijdens de ontdekkingswandeltocht zijn verschillende stempel- en verzorgingsposten ingericht. Bekijk op de routepagina welke stempelposten op de route liggen. Zie hieronder voor inhoudelijke informatie over de stempelposten.


Regthuysplein

Het vermoeden bestaat dat op de plaats van het historische Regthuys aan het Regthuysplein in Uitgeest in de middeleeuwen al een Rechthuis heeft gestaan. Alle routes, met uitzondering van de 10 km, gaan langs deze post.

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep ligt op een van de mooiste plekken van de expeditie. Je komt hier alles te weten over de productie van drinkwater en de natuur in de Noord-Hollandse duinen. Wandelaars van de 10 km kunnen genieten van deze unieke plek.


Kasteel Assumburg

Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt het prachtige kasteel Assumburg. De Expeditie leidt je door de unieke in Franse classicistische stijl aangelegde kasteeltuin. De deelnemers aan de 23 en de 32 km passeren deze post.

Kerkmeer

Aan de rand van de westelijk strandwal in Akersloot ligt het Kerkmeer. Dit meer was oorspronkelijk een moerasmeertje. Een heerlijk plek om even tot rust te komen en te genieten van het mooie uitzicht. De 26 en 32 km komen langs deze post.


Noordermaatweg

Wandelaars van de 17, 23, 26 en 32 km komen langs stempelpost de Noordermaatweg. Laat hier even de benen rusten, haal iets lekkers bij Mimi’s Pannenkoeken en geniet van de prachtige natuur. Voor de 17 en 23 km route wandel je na de Noordermaatweg nog 5 km tot die welverdiende finish.