Wandelshirt

Wil jij de Oer-IJ Expeditie volledig in stijl wandelen en aan iedereen laten zien dat jij erbij was? Bestel dan bij jouw inschrijving het speciaal ontwikkelde wandelshirt.

Je bestelt het wandelshirt voor slechts € 13,50 bij jouw inschrijving voor de Oer-IJ Expeditie. Op de dag zelf kun je – zolang de voorraad strekt – het shirt kopen voor € 15,-. Het is alleen mogelijk om met pin te betalen. Dit drypower shirt wordt niet vochtig door zijn ademende werking, voelt heerlijk zacht en superlicht aan, krimpt niet en hoeft niet gestreken te worden. Je kunt dit jaar kiezen uit een herenshirt (S-XXL) of damesshirt (S/36 – XXL/44), beide met ronde hals. 

Dit jaar is gekozen voor een speciaal design van de eeuwenoude Oer-IJ. Klik hier voor een grote weergave van de print. De Oer-IJ was een vertakking van de Rijn, die via Castricum in de Noordzee uitmondden. De doorgang van het Oer-IJ is in de loop der tijd dichtgeslibd. Vanaf het moment dat stukken grond droogvielen, begonnen mensen een bestaan op te bouwen, dijken aan te leggen en activiteiten te ontplooien. In het gebied is nog veel van de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis te zien. Zo herinnert het kronkelige verloop van veel sloten aan die begintijd. Het IJ achter het Centraal Station in Amsterdam en het IJ bij Spaarndam vormen het enige tastbare water dat van het Oer-IJ is overgebleven.

Wandelshirt