• Nieuws
  • Inschrijving derde editie Oer-IJ Expeditie geopend

Inschrijving derde editie Oer-IJ Expeditie geopend

Echte ontdekkingswandeltocht door Oer-IJ gebied

Dit jaar staat Hemelvaartsdag ook weer in het teken van wandelen met de Oer-IJ Expeditie. Op donderdag 30 mei genieten wandelaars van een bijzondere wandeltocht door een bijna vergeten landschap. Castricum en omgeving zijn het decor voor routes van 10, 16, 21, 26, 28 en 33 km. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via www.oerijexpeditie.nl.

Zes unieke routes
Dit jaar is er maar liefst keus uit zes verschillende routes. Alle routes starten bij Huis van Hilde en vervolgen daarna hun weg door de duinen en oeroude polderdijkjes om uiteindelijk weer te finishen bij Huis van Hilde. Een wandeltocht door een gevarieerd landschap met onderweg een verrassende kennismaking met het verleden. Op de route komen wandelaars langs acteurs die de geschiedenis naspelen en zijn er gidsen die meer vertellen over de bijzondere plekken.

Stichting Oer-IJ
Stichting Oer-IJ is het vaste goede doel van de Oer-IJ Expeditie. De stichting bestaat uit een groep betrokken burgers uit de regio die het belangrijk vindt dat er zorgvuldig met de buitenruimte wordt omgesprongen en zich daarvoor inzet. Om dat doel te bereiken worden diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners kunnen lezingen bijwonen, deelnemen aan excursies, routes fietsen of meedoen aan wandelingen met een van onze gidsen. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen voor het goede doel.

Militair landschap
Dit jaar is het thema van de Oer-IJ Expeditie ‘Militair landschap’. Het gebied waar het Oer-IJ doorheen stroomde was veelvuldig een strijdtoneel. Gidsen en re-enactments laten tijdens de wandeltocht van de Oer-IJ-Expeditie zien en horen wat er vroeger in dit landschap gebeurde.

Inschrijving is geopend
Via www.oerijexpeditie.nl kunnen wandelaars zich inschrijven t/m 16 mei of wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.