Stempelposten

Tijdens de ontdekkingswandeltocht zijn er verschillende stempel- en verzorgingsposten ingericht om de Oer-IJ Expeditie succesvol te kunnen volbrengen. Bekijk in de routekaart welke stempelposten op de route liggen. Zie verder een uitleg over de stempelposten. 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekerscentrum De Hoep
De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van de Expeditie. Je komt hier alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. De 11 km en de 26 km Duin en Polder passeren deze post. 

Historisch Regthuys Uitgeest
Het vermoeden bestaat dat op de plaats van het historische Regthuys aan het Regthuysplein in de Middeleeuwen ook al een Rechthuis heeft gestaan. Gedurende de Oer-IJ Expeditie zal je hier de tijd van vroeger zien herleven. De deelnemers van de Oer-IJ Expeditie van 16, 21, 26 km Duin en Polder en 25 km Stelling Amsterdam passeren deze post.

Kasteel Assumburg
Centraal in het park Assumburg/Oud Haerlem ligt het prachtige kasteel Assumburg. De Expeditie leidt je door de unieke in Franse Classicistische stijl aangelegde kasteeltuin. De deelnemers van de Oer-IJ Expeditie van 21 en 26 km Stelling Amsterdam passeren deze post. 

Fort aan Den Ham
Het Oer-IJ gebied is bekend om de prachtige historische locaties, zo zal je tijdens de langste expeditie tocht van 26 km Stelling Amsterdam ook kennis maken met het Fort bij Krommeniedijk.